Одрин се превърна в разпределителен център за помощите, които се изпращат

...
Одрин се превърна в разпределителен център за помощите, които се изпращат
Коментари Харесай

Хора от цял Одрин изпращат помощи за пострадалите от трусовете


Одрин се трансформира в разпределителен център за помощите, които се изпращат за потърпевшите от земетресението в Турция. В пограничния град са открити два приемателни пункта, които одобряват помощи, в това число и от България. 
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 196
В културния център в Одрин прииждат хора от целия град, всеки с някаква помощ. 

„ Нямам близки в региона на земетресението, само че фрагментите, които видях, надълбоко ме раздрусаха. Реших да купя  детски  облекла и завивки за оживелите “, споделя Али Акън пред БТВ.

Пунктът за помощи отваря в 8 сутринта и работи до два през нощта. Дареното се сортира и опакова в кашони. Всяка дрешка и всеки кашон минава през ръцете на доброволците. Сред тях е и студентът Мехмед Джан.

„ Видях нещастието по новините и ми стана доста мъчително. И освен на мен. 15 студенти от тима по баскетбол към Тракийския университет сме тук, като доброволци, с каквото можем оказваме помощ “, споделя Мехмед. 

За да се включи с персонален труд в разпределянето и товаренето на помощите Хабил Октай е получил от работодателя си отпуск. 

„ Аз не съм професионален избавител и не мога да оказа помощ на място на хората. Затова станах доброволец тук, с каквото мога да съм потребен “, обяснява той.  В пакетите, които доброволците придвижват от ръка на ръка, са и част от помощите от България.

В рамките на четири часа от Одрин към потърпевшите от трусовете региони потеглиха девет камиона.

„ Сутринта ми се обади един предприемач от София, който изиска от нас подпомагане - събраните там помощи да стигнат до нуждаещите се през нашата община. Чакаме ги. И от други градове се обадиха “, споделя кметът на Одрин Реджеп Гюркан.

Културният център в Одрин ще работи като пункт за помощи най-малко до края на седмицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР